Doorstart: doe uw huiswerk!
Let op de valkuilen bij een doorstart en laat u goed adviseren.
Voordat u een onderneming start, zult u duidelijk in kaart moeten brengen op welke wijze u de onderneming rendabel denkt te kunnen maken, aan de hand van welke prognoses en welke middelen u daarbij tot uw beschikking heeft. Dit zal ook van belang zijn voor het verkrijgen van financiering. Bij een doorstart is dit des te meer van belang. Het risico kan namelijk zijn dat u als bestuurder aansprakelijk wordt gesteld. Dat overkwam een bestuurder die een onderneming doorstartte.
In het kort

Het is erg belangrijk om nauwgezet te werk te gaan als het gaat om een doorstart. Ook een goede afstemming met de curator en goed juridisch advies is daarbij van groot belang. De ongelukkige feitelijk bestuurder in de in dit artikel besproken kwestie had zich vooraf goed moeten laten adviseren, zowel op financieel als op juridisch gebied, over de mogelijkheden en risico’s van deze doorstart. Daarmee had hij de situatie misschien kunnen voorkomen. In ieder geval had hij dan een goede risicoafweging kunnen maken.
Waar kunnen wij u mee helpen? Wij nemen graag contact met u op.
Naam
Telefoonnummer
Pellicaan Advocaten biedt ondernemers proactief en oplossingsgericht bijstand op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Pellicaan Advocaten heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
Xander Alders

Dit artikel is geschreven door Xander Alders. Voor alle vragen over dit onderwerp kunt u bij hem terecht. Onderstaand treft u zijn telefoonnummer en e-mailadres aan.

Pellicaan Advocaten Rotterdam
088 627 2287
AANDACHTSPUNTEN