Spamverbod
Waar moet u op letten wanneer u een product of dienst via internet, e-mail, fax of mobiele telefoon wenst te promoten?
Internet, e-mail, fax en mobiele telefonie zijn voor ondernemers tegenwoordig populaire media om een product of dienst te promoten. Hiervoor gelden wel bepaalde regels, die bij het niet naleven daarvan zwaar kunnen worden bestraft. Met name wanneer de ontvanger van het bericht daar niet om heeft gevraagd. Wat mag wel en wat mag niet?
In het kort

Wanneer u klanten en prospects wilt benaderen voor commerciële doeleinden, dan moet de ontvanger daarvan vooraf expliciet kenbaar hebben gemaakt dat hij deze berichten wenst te ontvangen. Alleen voor bestaande klanten geldt een uitzondering. Elektronische contactgegevens die zijn verkregen in het kader van de verkoop van een product of dienst vallen niet onder het zogenaamde spamverbod. Deze gegevens mogen worden gebruikt voor het ongevraagd versturen van informatie, voorzover deze ziet op gelijksoortige producten of diensten.
Waar kunnen wij u mee helpen? Wij nemen graag contact met u op.
Naam
Telefoonnummer
Pellicaan Advocaten biedt ondernemers proactief en oplossingsgericht bijstand op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Pellicaan Advocaten heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
Marjolein Kruijs-Olthof

Dit artikel is geschreven door Marjolein Kruijs. Voor alle vragen over dit onderwerp kunt u bij haar terecht. Onderstaand treft u haar telefoonnummer en e-mailadres aan.

Pellicaan Advocaten Utrecht
088 627 2260
AANDACHTSPUNTEN