Non-concurrentiebeding
Geldt een non-concurrentiebeding ook bij overgang van onderneming?
Een non-concurrentiebeding (ook wel 'concurrentiebeding' of 'niet- concurrentiebeding') is een afspraak waardoor een werknemer wordt beperkt in zijn vrijheid om na het einde van de arbeidsovereenkomst op een bepaalde wijze werkzaam te zijn bij andere werkgevers of als zelfstandige. Vaak krijgen wij de vraag of een non-concurrentiebeding ook nog geldt als er een overname heeft plaatsgevonden. Bijvoorbeeld in het geval dat de verkoper zijn onderneming verkoopt en overdraagt aan een koper. Kan de koper dan met succes een beroep doen op het non-concurrentiebeding mocht dat nodig zijn?
In het kort

Het ligt aan de manier waarop de bedrijfsovername heeft plaatsgevonden of het non-concurrentiebeding wel of niet mee over gaat. In het geval er sprake is van een overgang van onderneming, dan treedt een werknemer van rechtswege in dienst bij het overnemende bedrijf. Alle rechten en verplichtingen gaan dan mee over, dus in beginsel ook het non-concurrentiebeding. Het is echter aan te raden om ook bij overgang van onderneming na te gaan of het wenselijk is om een non-concurrentiebeding opnieuw overeen te komen. Zo komt u als de koper niet onverwacht met lege handen te staan.
Waar kunnen wij u mee helpen? Wij nemen graag contact met u op.
Naam
Telefoonnummer
Pellicaan Advocaten biedt ondernemers proactief en oplossingsgericht bijstand op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Pellicaan Advocaten heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
ARBEIDSRECHTELIJK