Aandeelhoudersovereenkomst
Welke afspraken kunt u maken als aandeelhouders onderling? Waarom zou u dat doen?
U wilt graag toetreden als aandeelhouder tot een BV. U bent enthousiast en ziet grote mogelijkheden. Toch is het aan te raden om juist op dat moment na te denken over de afspraken die u met uw medeaandeelhouder(s) wil maken.
In het kort

Het functioneren van een BV wordt formeel geregeld door de statuten. Statuten zijn echter voor iedereen toegankelijk. Er zijn onderwerpen denkbaar die u liever niet aan de grote klok hangt. Zoals bijvoorbeeld prijsbepalingsregelingen bij verkoop van de aandelen of afspraken over winstuitkeringen. Daarom kan het gewenst zijn om, naast statuten, bijzondere afspraken vast te leggen in een aandeelhoudersovereenkomst, die uiteraard aansluit bij de statuten. Wij zijn graag beschikbaar om mee te denken over uw situatie en de daarbij gewenste afspraken.
Waar kunnen wij u mee helpen? Wij nemen graag contact met u op.
Naam
Telefoonnummer
Pellicaan Advocaten biedt ondernemers proactief en oplossingsgericht bijstand op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Pellicaan Advocaten heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
Ellen Vandeberg

Dit artikel is geschreven door Ellen Vandeberg. Voor alle vragen over dit onderwerp kunt u bij haar terecht. Onderstaand treft u haar telefoonnummer en e-mailadres aan.

Pellicaan Advocaten Utrecht
088 627 2260
DE OVEREENKOMST