Koopovereenkomst
Gaat u een onderneming kopen of verkopen? Dat vergt inzicht in de koopovereenkomst.
Gaat u een onderneming kopen of verkopen? Uiteraard is het dan van groot belang om te weten wat u in de koopovereenkomst dient te regelen. Daarnaast zijn de diverse onderwerpen van de overeenkomst vaak sterk met elkaar verbonden. Een aanpassing in een van de bepalingen kan gevolgen hebben voor de rest van de overeenkomst. Indien een partij hier geen inzicht in heeft kan dit vergaande nadelige financiële consequenties hebben.
In het kort

Voordat u het onderhandelingstraject ingaat moet u helder op uw netvlies hebben hoe een koopovereenkomst is opgebouwd en op welke wijze u bepaalde zaken wenst te regelen. U moet van te voren goed nadenken of het een aandelentransactie wordt of dat het wellicht toch verstandiger is om enkel bepaalde activa (en passiva) over te nemen. Daarnaast dient bekeken te worden of de gehele koopsom reeds vaststaat of dat er sprake zal zijn van bijvoorbeeld een earn-out regeling. Welllicht het allerbelangrijkste zijn echter de garanties en vrijwaringen die door de verkoper zullen worden afgegeven. In verband hiermee komt ook de vraag naar boven welke zekerheden de verkoper zal verstrekken. Over al deze onderwerpen zal stevig worden onderhandeld.
Waar kunnen wij u mee helpen? Wij nemen graag contact met u op.
Naam
Telefoonnummer
Pellicaan Advocaten biedt ondernemers proactief en oplossingsgericht bijstand op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Pellicaan Advocaten heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
Juriaan Maccow

Dit artikel is geschreven door Juriaan Maccow. Voor alle vragen over dit onderwerp kunt u bij hem terecht. Onderstaand treft u zijn telefoonnummer en e-mailadres aan.

Pellicaan Advocaten Rotterdam
088 627 2287
DE OVEREENKOMST