Checklist vendor due diligence
U bent van plan om uw onderneming te verkopen. Een potentiƫle koper zal graag een onderzoek willen doen. Waar moet u aan denken?
Indien u van plan bent uw onderneming te verkopen dan kan een voorafgaand intern juridisch onderzoek geen kwaad. Het is zelfs aan te raden. Wat is eigenlijk de reden hiervoor? En waar moet u aan denken bij zo'n intern onderzoek?
In het kort

Door intern een boekenonderzoek uit te voeren bent u zelf goed voorbereid en kunt u zo nodig nog vóór de verkoop (herstel-)maatregelen treffen. Bovendien stelt het u in staat om aan een aspirant-koper de juiste en complete informatie te (kunnen) geven. Onderstaand artikel geeft u een indruk van de onderwerpen waaraan u kunt denken om te bepalen of uw onderneming juridisch in orde is. Afhankelijk van de branche waarin uw onderneming actief is, zal de checklist er misschien anders moeten of kunnen uitzien. Indien u overweegt om uw onderneming te verkopen is het aan te raden u op dit punt te laten adviseren. Wij denken graag met u mee.
Waar kunnen wij u mee helpen? Wij nemen graag contact met u op.
Naam
Telefoonnummer
Pellicaan Advocaten biedt ondernemers proactief en oplossingsgericht bijstand op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Pellicaan Advocaten heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
Ellen Vandeberg

Dit artikel is geschreven door Ellen Vandeberg. Voor alle vragen over dit onderwerp kunt u bij haar terecht. Onderstaand treft u haar telefoonnummer en e-mailadres aan.

Pellicaan Advocaten Utrecht
088 627 2260
DE OVERNAME