Geheimhoudingsverklaring
Wilt u uw onderneming verkopen en zijn er inmiddels oriƫnterende gesprekken met een serieuze potentiƫle koper? Let op de geheimhoudingsverklaring!
In de voorfase van een bedrijfsovername zal het na de eerste oriënterende gesprekken vaak nodig zijn gefaseerd meer informatie over de vennootschap en haar onderneming aan een potentiële koper te verstrekken. U, als verkoper, zal dit zo min mogelijk willen doen zolang niet zeker is of de potentiële koper daadwerkelijk tot aankoop overgaat. Toch zult u bepaalde vertrouwelijke informatie moeten verstrekken om een potentiële koper tot aankoop te laten besluiten. Zaak dus om de risico's die u hierbij loopt goed te beschermen. Maar hoe?
In het kort

Om de risico’s die aan het verstrekken van vertrouwelijke informatie zijn verbonden (denk bijvoorbeeld aan concurrentie) in te perken, is het belangrijk dat u deze informatie goed beschermt. Dit geldt zeker bij een overnameproces waarin een potentiële koper gevoelige informatie over uw bedrijf in handen krijgt. U kunt uw bedrijf op dat moment beschermen door, voorafgaande aan het verstrekken van deze vertrouwelijk en gevoelige informatie, ten aanzien van deze informatie een geheimhoudingsovereenkomst aan te gaan of de potentiële koper een geheimhoudingsverklaring te laten ondertekenen. Zo doet u er alles aan om te voorkomen dat u later geconfronteerd wordt met ongewenst gebruik dan wel misbruik van de verstrekte informatie.
Waar kunnen wij u mee helpen? Wij nemen graag contact met u op.
Naam
Telefoonnummer
Pellicaan Advocaten biedt ondernemers proactief en oplossingsgericht bijstand op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Pellicaan Advocaten heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
Wouter van Malenstein

Dit artikel is geschreven door Wouter van Malenstein. Voor alle vragen over dit onderwerp kunt u bij hem terecht. Onderstaand treft u zijn telefoonnummer en e-mailadres aan.

Pellicaan Advocaten Amsterdam
088 627 2220
DE VOORBEREIDING