Kopen
Neemt u de aandelen over of de activa?
U overweegt om een onderneming over te nemen. Het is dan onder andere belangrijk om te weten hoe deze onderneming wordt gedreven. Bijvoorbeeld door middel van een BV of is het een eenmanszaak? Vervolgens is het de vraag op welke wijze deze onderneming kan worden overgenomen.
In het kort

In het geval de onderneming wordt gedreven in een BV kunt u ervoor kiezen om alle aandelen in die BV te kopen en over te nemen. In dat geval blijft de BV en het vermogen van die BV ongewijzigd in stand. Het is dan van belang om helder te hebben wat u koopt. Met het oog hierop is het aan te raden om een due diligence onderzoek te doen. Hierdoor krijgt u een beter beeld van wat u koopt. In het geval van een eenmanszaak zal de overname bestaan uit een koop en verkoop van allerlei activa en passiva. Deze optie heeft u ook bij een BV. Afhankelijk van de feiten en omstandigheden kiest u voor een aandelentransactie of activa-passiva transactie.
Waar kunnen wij u mee helpen? Wij nemen graag contact met u op.
Naam
Telefoonnummer
Pellicaan Advocaten biedt ondernemers proactief en oplossingsgericht bijstand op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Pellicaan Advocaten heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
Ellen Vandeberg

Dit artikel is geschreven door Ellen Vandeberg. Voor alle vragen over dit onderwerp kunt u bij haar terecht. Onderstaand treft u haar telefoonnummer en e-mailadres aan.

Pellicaan Advocaten Utrecht
088 627 2260
HOME