Geschillen tussen aandeelhouders
U heeft een conflict met uw medeaandeelhouders. Hoe lost u dit op?
Aandeelhouders zijn het niet onder alle omstandigheden met elkaar eens. Ook zijn zij niet altijd in staat om een gerezen meningsverschil met elkaar op te lossen en zij vragen dan vaak hulp of om bijstand van een derde. De verstandigste manier om aandeelhoudersconflicten te voorkomen is om vooraf afspraken te maken en deze vast te leggen in een aandeelhoudersovereenkomst.
In het kort

Wanneer u samen met anderen de aandelen in een vennootschap houdt, bestaat het risico dat u een conflict krijgt met uw medeaandeelhouders. U zult dan trachten het geschil op te lossen. Op het moment dat aandeelhouders afspraken hebben gemaakt in een aandeelhoudersovereenkomst, zal de inhoud van die overeenkomst in samenhang met de statuten van een BV leidend zijn. Is er geen aandeelhoudersovereenkomst en biedt de inhoud van de statuten ook geen houvast om het gerezen geschil op te lossen, dan is het de vraag hoe deze impasse kan worden doorbroken.
Waar kunnen wij u mee helpen? Wij nemen graag contact met u op.
Naam
Telefoonnummer
Pellicaan Advocaten biedt ondernemers proactief en oplossingsgericht bijstand op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Pellicaan Advocaten heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
Ellen Vandeberg

Dit artikel is geschreven door Ellen Vandeberg. Voor alle vragen over dit onderwerp kunt u bij haar terecht. Onderstaand treft u haar telefoonnummer en e-mailadres aan.

Pellicaan Advocaten Utrecht
088 627 2260
NA DE OVERNAME