Klachtplicht
Beroep op garantie bij koop.
Na een overname komt er een lijk uit de kast: een groot deel van de overgenomen voorraad is onbruikbaar of er komt een brief van de gemeente waaruit blijkt dat op de overgenomen vennootschap een saneringsverplichting rust. In dit soort situaties wil een koper actie ondernemen. Waar moet u op letten?
In het kort

Ten eerste is het van belang te weten dat een koper tijdig moet klagen omdat anders zijn rechten mogelijk komen te vervallen. Om tijdig te kunnen klagen, zal een koper enig onderzoek moeten doen. Ten tweede is het van belang wat partijen met elkaar hebben afgesproken over het verkochte, garanties ter zake en of partijen een regeling hebben afgesproken over de gevolgen van een schending van een garantie. Ontbreekt een dergelijke regeling in het contract of is deze regeling slechts ten dele ingevuld, dan zullen de rechten en verplichtingen van beide partijen over en weer aan de hand van de wet moeten worden vastgesteld. Het is echter aan te raden specifieke afspraken te maken en deze vast te leggen in een koopovereenkomst.
Waar kunnen wij u mee helpen? Wij nemen graag contact met u op.
Naam
Telefoonnummer
Pellicaan Advocaten biedt ondernemers proactief en oplossingsgericht bijstand op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Pellicaan Advocaten heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
Ellen Vandeberg

Dit artikel is geschreven door Ellen Vandeberg. Voor alle vragen over dit onderwerp kunt u bij haar terecht. Onderstaand treft u haar telefoonnummer en e-mailadres aan.

Pellicaan Advocaten Utrecht
088 627 2260
NA DE OVERNAME