Uitstoting van een aandeelhouder
U houdt samen met anderen de aandelen in een BV. U wilt van één van uw medeaandeelhouders af. Wat zijn uw mogelijkheden?
Het kan voorkomen dat aandeelhouders door een verschil van inzicht in een impasse geraken. Voor deze situatie biedt de wet een exit-mogelijkheid in de geschillenregeling. In dit artikel wordt ingegaan op de uitstoting van een aandeelhouder door de gedwongen overdracht van zijn aandelen te vorderen.
In het kort

Een ondernemer is van nature optimistisch gestemd. Afgezien van een goede risicoanalyse zal hij niet geneigd zijn teveel stil te staan bij wat er allemaal fout kan gaan in een samenwerking tussen partners. Helaas komt het al te vaak voor dat wat als een plezierige samenwerking tussen aandeelhouders begon, vastloopt in een ogenschijnlijk onoverkoombaar meningsverschil. De aandeelhouders moeten in dat geval de mogelijkheid hebben van elkaar af te kunnen. In een BV zijn de aandeelhouders doorgaans gebonden aan een blokkeringsregeling, waardoor ze alsnog met elkaar moeten onderhandelen. Daarnaast zal een derde niet geïnteresseerd zijn om aandeelhouder te worden in een BV waarin een sfeer van ruzie hangt. De wet biedt onder andere een oplossing voor deze impasse in de vorm van de geschillenregeling. De geschillenregeling bestaat uit twee procedures, namelijk de gedwongen overdracht van aandelen (uitstoting, ‘jij eruit’) en de gedwongen overname van aandelen (uittreding, ‘of ik eruit’).
Waar kunnen wij u mee helpen? Wij nemen graag contact met u op.
Naam
Telefoonnummer
Pellicaan Advocaten biedt ondernemers proactief en oplossingsgericht bijstand op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Pellicaan Advocaten heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
Ellen Vandeberg

Dit artikel is geschreven door Ellen Vandeberg. Voor alle vragen over dit onderwerp kunt u bij haar terecht. Onderstaand treft u haar telefoonnummer en e-mailadres aan.

Pellicaan Advocaten Utrecht
088 627 2260
NA DE OVERNAME